100g

SEL GRIS Brut – francouzská šedá mořská sůl, 100g


89 

Mořská sůl Sel Gris se ručně sklízí z jílových solných jezírek ve francouzském regionu Guérande, díky čemuž má světle šedou barvu a složení bohaté na minerály. Jedna z nejznámějších gurmánských francouzských solí Sel Gris má křupavou texturu, která se hodí ke grilovanému i dušenému masu, pečeným bramborám i ostatním druhům kořenové zeleniny. Přes typické využití ve francouzské kuchyni se velmi slaná chuť dobře hodí i k mnoha dalším pokrmům od pražených oříšků, přes dušená jídla až po saláty nebo dezerty. Je jednou z nejoblíbenějších solí pro polevu na domácí čokoládové karamelky. Sel Gris je vynikající, na minerály bohatá náhrada za běžnou stolní sůl a dodává se v různých hrubostech, a hodí se tak pro každou kuchyni.  Větší krystalky soli Sel Gris Brut je vhodné používat na přípravu mořských plodů nebo slaných marinád. Hrubé nepravidelné krystalky jsou výborné místo bylin nebo koření na potírání grilovaných a pečených mas. Přimíchejte je do polévek, dušených mas a omáček pro bohatou, zemitou chuť.

13 skladem

Množství
Katalogové číslo: 400950 Kategorie:

Mořská sůl Sel Gris se ručně sklízí z jílových solných jezírek ve francouzském regionu Guérande, díky čemuž má světle šedou barvu a složení bohaté na minerály. Jedna z nejznámějších gurmánských francouzských solí Sel Gris má křupavou texturu, která se hodí ke grilovanému i dušenému masu, pečeným bramborám i ostatním druhům kořenové zeleniny. Přes typické využití ve francouzské kuchyni se velmi slaná chuť dobře hodí i k mnoha dalším pokrmům od pražených oříšků, přes dušená jídla až po saláty nebo dezerty. Je jednou z nejoblíbenějších solí pro polevu na domácí čokoládové karamelky. Sel Gris je vynikající, na minerály bohatá náhrada za běžnou stolní sůl a dodává se v různých hrubostech, a hodí se tak pro každou kuchyni.  Větší krystalky soli Sel Gris Brut je vhodné používat na přípravu mořských plodů nebo slaných marinád. Hrubé nepravidelné krystalky jsou výborné místo bylin nebo koření na potírání grilovaných a pečených mas. Přimíchejte je do polévek, dušených mas a omáček pro bohatou, zemitou chuť.