100g

SEL GRIS Fine – francouzská šedá mořská sůl, 100g


89 

Mořská sůl Sel Gris se ručně sklízí z jílových solných jezírek ve francouzském regionu Guérande, díky čemuž má světle šedou barvu a složení bohaté na minerály. Jedna z nejznámějších gurmánských francouzských solí Sel Gris má křupavou texturu, která se hodí ke grilovanému i dušenému masu, pečeným bramborám i ostatním druhům kořenové zeleniny. Přes typické využití ve francouzské kuchyni se velmi slaná chuť dobře hodí i k mnoha dalším pokrmům od pražených oříšků, přes dušená jídla až po saláty nebo dezerty. Je jednou z nejoblíbenějších solí pro polevu na domácí čokoládové karamelky. Sel Gris je vynikající, na minerály bohatá náhrada za běžnou stolní sůl a dodává se v různých hrubostech, a hodí se tak pro každou kuchyni.  Sůl Sel Gris Fine se ručně mele mezi kameny, dokud nedosáhne jemně zrnité textury, která se výborně hodí jako náhrada za běžnou stolní sůl ve slánce. Zkuste ji přidat do vody při vaření těstovin, při pečení sušenek a dortíků, nebo jako přísadu bohatou na minerály pro dochucování kořenících směsí a grilovacích marinád na barbecue.

11 skladem

Množství
Katalogové číslo: 400949 Kategorie:

Mořská sůl Sel Gris se ručně sklízí z jílových solných jezírek ve francouzském regionu Guérande, díky čemuž má světle šedou barvu a složení bohaté na minerály. Jedna z nejznámějších gurmánských francouzských solí Sel Gris má křupavou texturu, která se hodí ke grilovanému i dušenému masu, pečeným bramborám i ostatním druhům kořenové zeleniny. Přes typické využití ve francouzské kuchyni se velmi slaná chuť dobře hodí i k mnoha dalším pokrmům od pražených oříšků, přes dušená jídla až po saláty nebo dezerty. Je jednou z nejoblíbenějších solí pro polevu na domácí čokoládové karamelky. Sel Gris je vynikající, na minerály bohatá náhrada za běžnou stolní sůl a dodává se v různých hrubostech, a hodí se tak pro každou kuchyni.  Sůl Sel Gris Fine se ručně mele mezi kameny, dokud nedosáhne jemně zrnité textury, která se výborně hodí jako náhrada za běžnou stolní sůl ve slánce. Zkuste ji přidat do vody při vaření těstovin, při pečení sušenek a dortíků, nebo jako přísadu bohatou na minerály pro dochucování kořenících směsí a grilovacích marinád na barbecue.