100g

SEL GRIS Velvet – francouzská šedá mořská sůl, 100g


99 

Mořská sůl Sel Gris se ručně sklízí z jílových solných jezírek ve francouzském regionu Guérande, díky čemuž má světle šedou barvu a složení bohaté na minerály. Jedna z nejznámějších gurmánských francouzských solí Sel Gris má křupavou texturu, která se hodí ke grilovanému i dušenému masu, pečeným bramborám i ostatním druhům kořenové zeleniny. Přes typické využití ve francouzské kuchyni se velmi slaná chuť dobře hodí i k mnoha dalším pokrmům od pražených oříšků, přes dušená jídla až po saláty nebo dezerty. Je jednou z nejoblíbenějších solí pro polevu na domácí čokoládové karamelky. Sel Gris je vynikající, na minerály bohatá náhrada za běžnou stolní sůl a dodává se v různých hrubostech, a hodí se tak pro každou kuchyni.  Sůl Sel Gris Velvet se ručně mele mezi kameny, dokud nedosáhne hebkého složení připomínající pravý samet. Tato jemná prášková sůl se svou texturou podobá hladké mouce a je výborná pro dochucení pochutin, jako je popcorn, bramborové lupínky nebo pražené oříšky. Vzhledem k mimořádně jemnému mletí Sel Gris Velvet bohatě postačí malá špetka.

11 skladem

Množství
Katalogové číslo: 400948 Kategorie:

Mořská sůl Sel Gris se ručně sklízí z jílových solných jezírek ve francouzském regionu Guérande, díky čemuž má světle šedou barvu a složení bohaté na minerály. Jedna z nejznámějších gurmánských francouzských solí Sel Gris má křupavou texturu, která se hodí ke grilovanému i dušenému masu, pečeným bramborám i ostatním druhům kořenové zeleniny. Přes typické využití ve francouzské kuchyni se velmi slaná chuť dobře hodí i k mnoha dalším pokrmům od pražených oříšků, přes dušená jídla až po saláty nebo dezerty. Je jednou z nejoblíbenějších solí pro polevu na domácí čokoládové karamelky. Sel Gris je vynikající, na minerály bohatá náhrada za běžnou stolní sůl a dodává se v různých hrubostech, a hodí se tak pro každou kuchyni.  Sůl Sel Gris Velvet se ručně mele mezi kameny, dokud nedosáhne hebkého složení připomínající pravý samet. Tato jemná prášková sůl se svou texturou podobá hladké mouce a je výborná pro dochucení pochutin, jako je popcorn, bramborové lupínky nebo pražené oříšky. Vzhledem k mimořádně jemnému mletí Sel Gris Velvet bohatě postačí malá špetka.