Popis
Měkký pepř s chutí a vůní lékořice!
Inovativní podoba dlouhého pepře fermentovaného v soli. Dlouhý pepř je fermentován v mořské soli ihned po sklizni tak aby si zachoval maximální čerstvost a vytvořil jedinečné a neopakovatelné charakteristické aroma lékořice. Stále si zachovává měkkost a čerstvost, lze jej konzumovat celý nebo snadno nakrájet nožem.
Jedinečná vůně a chuť!
Nikdy byste pravděpodobně nečekali tuto chuť u pepře. Rostlina ze které pochází se nazývá Piper Retrofractum ze stejné čeledi jako klasický pepřovník černý Piper Nigrum, obsahuje také stejnou látku piperin – charakteristická pálivost mu díky tomu zcela jistě nechybí. Fermentovaný pepř má poměrně jemný, komplexní a harmonický nástup s jemným aroma a chutí lékořice. Je svěží a voňavý, pálivost je jemnější, unikátní chuť přetrvává po dlouhou dobu.
Unikátní ve studené kuchyni!
Několik michelinských restaurací jej již má na svém menu, měli byste jej zkusit i Vy! Vyniká zejména ve studené kuchyni, kde v kombinaci se sýry dělá doslova chuťové zázraky! Nakrájeným fermentovaným dlouhým pepřem můžete dát novou chuť také Vašim salátům.
Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle připravení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít – zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. K použití není potřeba mlýnek – používá se tak, jak jste jej zakoupili.