Popis
ZEN Kiritsuke nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ – proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne).
Čepel je zhotovena z extrémně tvrdé japonské VG 10 oceli o tvrdosti 61 HRC, která zaručuje noži vynikající ostrost a trvanlivost. Jádro je obložené vysoce kvalitní nerezovou ocelí z obou stran. Důlkování od kladiva na horní části čepele dodává nožům působivý vzhled.
Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty, která se příjemně drží, mokrá neklouže a je velmi odolná. Rukojeť je dokonale vyleštěna a pevně připojena pomocí 2 nerezových nýtů.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
- Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.